MADANIYAT VA SAN’AT FALSAFASINING BAHS MAVZULARI - Shokirov, Toxirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada tarixiy-madaniy meros, madaniyat tushunchasi va atamasininig mazmun mohiyati, milliy musiqa, madaniyatdagi milliylik, milliy madaniyat ta’rifi, Sharq va G‘arb iqtisodiy aloqalarining madaniyat rivojidagi o‘rni, san’at, tarbiya haqida so‘z boradi.