LIBOS DIZAYNI VA MODASINING SHAKLLANISH VA RIVOJLANISH DAVRLARI HAMDA YO’LLARI - Urinova, Tursunoy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada libos dizaynining rivoji va ushbu davrdagi o’rni haqida ma’lumotlar bayon etilgan, libos dizaynining yillar o’tgan sayin qay tarzda o’zgargani va hududlarga oid so’zlar keltirilgan. Terminologiyaning shakllanish va rivojlanish yo’llari ijtimoiy-lingvistik jihati, libos tarixini hisobga olgan holda moda, ingliz tarixi va tilining muhim bosqichlarini ham o’z ichiga oladi. Bundan tashqari, ushbu maqolada libos dizayniga oid atamalarning tematik guruhini aniqlangan.