ИСТЕЪДОДНИНГ ИККИ МУҲИМ ТОМОНИ - СУЛТОНОВ, ТУРСИНБОЙ (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада истеъдод эгаларининг икки муҳим томони ҳақидаги ғоя очиб берилган. Унда истеъдодли буюк шахс эгаларининг икки тарихий шакллари, уруш ва тинчлик, яратувчилик ва бузғунчилик, нур ва зулмат, бунёдкорлик ва вайронкорлик, яхшилик ва ёмонлик, нажот ва ҳалокат, саодат ва фалокат масалалари амалий иш фаолиятлари ўрганилган.