SAYLOVOLDI SIYOSIY DISKURSI XUSUSIYATLARI - Yakubov, Faxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada AQSh va Rossiyaning saylovoldi kampaniyalari misolida zamonaviy siyosiy diskurs, xususan, uning qat'iy rasmiy uslubdan chekinishi, ko'ngil ochar va teatrlashganligi kabi xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqsad prezidentlikka nomzodlar va ikki mamlakat siyosiy sharhlovchilarining saylovoldi ritorikasini taqqoslashdir. Nutq strategiyalari va ularning kommunikativ maqsadlarga erishish uchun ishlatiladigan til vositalari tahlil qilinadi. Muallif xulosasi shuki, Amerika va rus saylovoldi nutqlarida umumiy jihatlar bilan birga, ularning har biri uchun o'ziga xos etnik-madaniy xususiyatlar ham mavjud.