TA’LIM TERMINOLOGIYASIDAGI ANTONIMIM: TAHLIL VA PEDAGOGIK AMALIYOT UCHUN MA’LUMOTLAR - Bekmuratova, Dilbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola asosiy ta’lim tushunchalaridagi leksik qarama-qarshiliklarni tahlil qilish orqali ta’lim terminologiyasidagi antonimlarni o‘rganadi. Bu antonimlar turli xil pedagogik yondashuvlarni qanday aks ettirishi va ularning ta’lim amaliyoti va o‘quvchilar natijalariga ta’sirini o‘rganadi. Ushbu qarama-qarshi juftliklarni har tomonlama ko‘rib chiqish orqali tadqiqot ta’lim nazariyasi va amaliyotining nozik dinamikasini tushunishga qaratilgan.