O‘ZBEKISTONDA PLASTIK CHIQINDILARDAN FOYDALANISHNI CHEKLASHNING HUQUQIY MASALALARI VA XORIJ TAJRIBASI - Otamirzayev, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunda dunyo miqyosida eng asosiy ekologik muammolaridan biri, bu atrof tabiiy muhitning chiqindilar bilan ifloslanishidir. Hozirgi paytda yer yuzida chiqindilar miqdori yildan-yilga ko‘payib bormoqda. Chiqindilarning paydo bo‘lishi, bеvosita insoniyatning faol iqtisodiy faoliyati bilan bog‘liqdir. Ular ichida plastik chiqindilar muammosi dunyo ekologlari va jamoatchilikni tashvishga solib kelmoqda. U bilan bog`liq munosabatlarni tartibga solish bugungi kunning davr talabidir.