SPORTCHILARNING BOKSDAGI TEXNIK HARAKATLARIGA MOSLASHISH REAKSIYALARI - Turdimurodov, Dilmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada sportchilarning boksdagi muayyan harakatlar faoliyatiga moslashish xususiyatlari ochib berilgan. Boks talaba yoshlar o‘rtasida eng ommabop sport turlaridan biri ekanligi ma’lumdir. Tajribaviy o’quv-o’lchov tizimlari va mashg'ulotlar, mashq qilish va nazorat qilishning texnik vositalarini keng qo’llash asosida bokschilar organizmining muayyan harakatlar faoliyatiiga moslashish jarayonlarini boshqarish nazariy jihatdan ham, amaliy jihatdan ham dolzarb ekanligi asoslanadi. Boksga bo’lgan qiziqishni belgilaydigan holatlar organizmning tashqi va ichki muhitning haddan tashqari ta'siriga moslashish jarayonlarini o’rganish imkonini beruvchi model sifatida ko’rib chiqildi. Oliy ta’lim muassasalari talaba-sportchilarining boksdagi muayyan harakatlar faoliyatiga moslashish jarayonlarini takomillashtirishga qaratilgan uslubiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.