BОLАLАRGА HАRАKАTLI О’YINLАRNI О’RGАTISH SHАRTLАRI VА USULLАRI - Аbdullаyev, Dilshоd (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarni faol o'yinlar va sport turlari bilan shug'ullanish orqali rivojlantirish masalalari muhokama qilinadi, ularning o'zini namoyon qilish, mustaqillik, ijodkorlik va o'zini-o'zi tasdiqlash qobiliyatlarini oshirishga urg'u beriladi. Shuningdek, u turli xil motorli ko'nikmalarni egallash va takomillashtirish, jismoniy tayyorgarlikni yaxshilashga yordam beradi va fizikaning sifat va miqdor jihatlariga ijobiy ta'sir ko'rsatadi.