ТАСВИРИЙ САНЪАТ ДАРСЛАРИНИ ТАРИХ ФАНИГА БОҒЛАБ ЎҚИТИШ - Абатов, Жалғасбай (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада тасвирий санъат намуналарини тарихга боғлаб ўқитиш, уларга ҳар қандай санъат асарини тушунишга ўргатиш усуллари ҳақида, шу маънода тарихий суратлар, миниатюралар , ноёб расмларни тушунишда муайян санъат асари билан боғлиқ бўлган тарихни билиш ҳақида фикр юритилади.