ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРНИ ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯЛАШ ТАМОЙИЛЛАРИ ВА УСУЛЛАРИ - Есанова, Гулчеҳра (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ёш футболчилар учун махсус ишлаб чиқилган жисмоний тарбия тамойиллари ва усуллари тўғрисида тўлиқ маълумот берилган. Футбол кўрсаткичларида жисмоний тайёргарлик муҳимлигини тан олган ҳолда, муаллифлар индивидуаллаштириш, прогрессив ортиқча юкланиш, ўзига хослик ва ўзгарувчанлик каби асосий тамойилларни ўрганадилар.