SUG‘D TARIXIY GEOGRAFIYASIGA DOIR MULOHAZALAR (AHAMONIYLAR DAVRI MISOLIDA) - Norboyev, Sarvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada jahon sivilizatsiya markazlaridan biri, Markaziy Osiyodagi tarixiy-madaniy viloyatlaridan biri hisoblangan Sug‘d hududining miloddan avvalgi VI-IV asrlardagi tarixiy geografiyasi arxeologik va yozma manbalar asosida tahlil qilingan.