ROSSIYA TASHQI IQTISODIY ALOQALARINING MOLIYAVIY JIHATLARI (XIX ASRNING OXIRGI CHORAGI - XX ASR BOSHI) - Xolliyev, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
XIX asrning oxirgi choragi – XX asr boshida Rossiya tashqi iqtisodiy aloqalarining holati ushbu maqolada tadqiq qilingan. Asosiy e’tibor Rossiya iqtisodiyotining rivojlanishida moliyaviy jihatlarning tutgan o‘rni va roli atroflicha ko‘rib chiqishg qaratilgan. O‘rganilgan davrda rus hukumati tomonidan amalga oshirilgan moliyaviy siyosat tahlil qilingan. Ushbu siyosatning tashqi iqtisodiy aloqalar rivojlanishi ko‘rsatkichlariga ta’siri ochib berilgan.