KAPITAL BOZORI INFRATUZILMASINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Ruziev, Zafar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlash va bozor samaradorligini oshirish uchun kapital bozori infratuzilmasini rivojlantirish va takomillashtirish bo‘yicha turli strategiyalarni o‘rganadi. Unda me’yoriy-huquqiy baza, texnologik yutuqlar, bozorga kirish imkoniyati, moliyaviy savodxonlik, mahsulotlarni diversifikatsiya qilish, bozorlararo aloqalar, huquqiy infratuzilma, xalqaro standartlarga muvofiqlik, ma’lumotlarning shaffofligi va qo‘llab-quvvatlash xizmatlarini rivojlantirishning ahamiyati muhokama qilinadi.