TURLI TIZIMLI TILLARDA OLMA LEKSEMASINING QIYOSIY-CHOG‘ISHTIRMA TAHLILI - Haydarova, Kamola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Qadim zamonlardan boshlab insoniyatning turmush tarzida o‘simliklar dunyosi alohida o‘rin egallagan. Vaqt o‘tishi bilan iste’molchilar bu mahsulotlarni bir biridan farqlash maqsadida turli nomlar bilan atay boshlagan. Ularning orasida o‘zb. meva – rus. фрукты – ing. fruit nomlari alohida o‘rin tutadi.