HOZIRGI ZAMON NEMIS TILIDA ILOVALI ELEMENTLARNING LINGVOPRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Bektemirov, Zohid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada hozirgi zamon nemis tilida ilovali elementlarning lingvopragmatik xususiyatlari qalamga olingan, ilovali elementlarning o’ziga xos semantik xususiyatlari va ularning matn doirasida bajaradigan lingvopragmatik funksiyalari tahlil qilingan. Ilovali element asosiy ifoda ma’nosini aniqlashtirib, ma’lum darajada izohlab beradi. Bunday sintaktik strukturalar odatda ikki qismdan iborat bo’ladi, birinchi qism asosiy axborotni, ikkinchisi esa, qo’shimcha xabarni ifodalab keladi. Aniqlanishicha, ilovali elementlar asosiy ifodaga nisbatan qanday pozitsiyada kelishidan qat’iy nazar ular o’zlariga bog’liq bo’lgan kommunikativ funksiyalarni bajarib keladi.