AVIATSIYAGA OID TERMINLARNING LEKSIKOGRAFIK XUSUSIYATLARI (INGLIZ VA OʻZBEK TILLARI MISOLIDA) - Abdulvohidova, Nafisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola tilshunoslik sohasining muhim yoʻnalishlardan biri hisoblanadigan leksikografiyaga bagʻishlangan boʻlib, ingliz va oʻzbek tillaridagi aviatsiyaga oid terminlarning leksikografik xususiyatlarini tadqiq etadi. Maqolada, asosan, aviatsiya terminlarining leksikografik jihatlari, ularning lugʻatlarda berilishi va shunga doir muammolar haqida soʻz boradi. Shuningdek, maqolada bir qancha tilshunos olimlarining bu boradagi ilmiy asoslangan fikr va qarashlari ham oʻz aksini topgan. Lugʻatshunoslik va lugʻat tuzish muammolarini oʻrganish, berilgan fikr va qarashlarni tahlil qilish orqali zaruriy xulosalar chiqarish mustaqil ilmiy tadqiqotchilar va barcha til sohiblari uchun foydali manba boʻlib xizmat qiladi.