AN’ANAVIY TOSH OBRAZINING TALQINLARI XUSUSIDA - Sultonqulova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada an’anaviy tosh obrazining Alisher Navoiy va Bobur g‘azallarida turli majoziy ma’nolari ifodalashi, tosh otmoq fe’lining omonimlari, tasavvufiy talqinlari xususida so‘z yuritiladi. XX asr o‘zbek she’riyatida poetik obrazlarning yangicha ifodaviyligi ushbu obrazda ham namoyon bo‘lishi – Cho‘lpon, Abdulla Oripov, Usmon Azim va Shavkat Rahmon she’rlari asosida qiyosiy va badiiy tahlil etiladi.