BLOKCHEYN KRIMINALISTIKASI: MARKAZSIZLASHTIRISH DAVRIDA KIBER JINOYATLARNI TERGOV QILISHDA ZAMONAVIY YONDASHUV - Abdullayeva, Sabohat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot blokcheyn kriminalistikasi va uning kiberjinoyatlarni tergov qilishdagi rolini oʼrganadi. Blokcheyn texnologiyasining markazlashmagan xususiyatlari, uning sud-tibbiyot ekspertizalari va jinoyatlarga qarshi kurashdagi afzalliklari va cheklovlari muhokama qilinadi. Tadqiqot blokcheyn kriminalistikasining zamonaviy yondashuvlari, mavjud vositalari va usullarini baholaydi, hamda huquqiy va meʼyoriy jihatlarini tahlil qiladi. Natijada, blokcheyn kriminalistikasining istiqbolli tadqiqot yoʼnalishlari va samarali qoʼllash uchun tavsiyalar taklif qilinadi.