KIBER HUQUQ SOHASIDAGI YURISDIKSIYA VA XALQARO HAMKORLIKNING NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI - Raxmatova, Xonzodabegim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Raqamli davr sharoitida, kiberjinoyatchilik global darajadagi muammo sifatida namoyon bo'lmoqda va an'anaviy chegaralar hamda yurisdiksiyalardan chetga chiqib ketmoqda. Kiber jinoyatchilar cheklanmagan internet imkoniyatlaridan foydalanib, huquqni muhofaza qilish organlariga tergov va jinoyatchi shaxslarni javobgargalikka tortishda murakkab to'siqlarni keltirib chiqarmoqda. Yurisdiksiya masalasi ushbu muammolarni hal qilishga katta to'sqinlik qilmoqda va fuqarolarni onlayn tahdidlardan himoya qilish choralarini qiyinlashtirmoqda. Ushbu maqolada kiberjinoyatchilikning yurisdiksiyaga oid muammolari va ularning yechimlarini o'rganishga harakat qilinadi.