O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA SAYLOV TIZIMINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Baxromova, Laylo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur tadqiqot jarayonida O‘zbekiston Respublikasi saylov tizimining rivojlanish xususiyatlari, siyosiy partiyalarning saylov jarayonida ishtiroki tahlil qilindi. Ma’lumki, mamlakatimizda saylov tizimida islohotlar amalga oshirilmoqda. Yangi saylov tizimi va bu boradagi xorijiy tajribani o‘rganish orqali yangi saylov tizimining ijobiy jihatlari tahlil qilindi.