FIZIKA FANIDAN MASALALAR YECHISHDA SIMULYATOR DASTURLARIDAN FOYDALANISH - Soyibnazarov, Abbosjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari yordamida umuta’lim maktablarning fizika fanidan masalalar yechishda to‘liq yoki qisman avtomatlashtirish uchun mo‘ljallangan simulyator dasturlar imkoniyatlari va ulardan foydalanish afzalliklari yoritilgan. Hozirgi kunda maktab ta’lim muhitida simulyatorlardan foydalanishning asosiy sabablaridan biri ularning haqiqiy asbob-uskuna va jihozlarsiz virtual laboratoriya ishlarini o‘tkazishga imkoniyat berishidir. Simulyatorlardan foydalanish murakkab jarayonlarni nisbatan tez va katta xarajatsiz, inson hayoti va sog‘ligi uchun xavfsiz sharoitda tadqiq etish va o‘rganish imkoniyatini beradi.