НОЕВКЛИД ГЕОМЕТРИЯЛАР ЭЛЕМЕНТЛАРИ ЁРДАМИДА МАТЕМАТИКА ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ КАСБИЙ МЕТОДИК ТАЙЁРЛАШ - Бердиева, Ойгул (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ноевклид геометриялар элементлари ёрдамида математика ўқитувчиларининг касбий методик компетентлигини ривожлантириш ҳақида баён этилган. Муаллифнинг фикрича, математика ўқитувчиларида касбий фаолиятга бўлган қизиқишларини орттириш, методик компетенцияларини шакллантириш учун таълим жараёнида амалий ва ностандарт характердаги масалалар, масалан, евклид геометриясига ўзига хос алтернативаси ноевклид геометриялардан фойдаланиш мақсадга мувофиқдир.