MA’RIFATPARVARLARNING MATONATLI AYOLI XAYRINISO MAJIDXONOVA (1905-1937) HAYOTI VA FAOLIYATIGA CHIZGILAR - Tilavova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Turkiston mintaqasida vujudga kelgan jadidchilik harakati ta’sirida mintaqaning xotin-qizlari ham zamonaviy ilmlarni egallashni, jamiyat hayotida munosib oʻrin egallashni oʻz oldilariga maqsad qilib qoʻydilar. Shunday taraqqiyparvar ayollardan biri yuksak salohiyatli, bilimli Xayriniso Majidxonova boʻlib, ushbu maqolada uning hayoti, faoliyati, uning turkistonlik islohotchilik harakatida tutgan oʻrni haqida ma’lumot beriladi.