ИНТЕГРАЦИЯЛАШУВ ЖАРАЁНЛАР ВА ХАЛҚ ЎЙИНЛАРИ - Йўлдошев, Салимжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақола бугунги кунда дунёнинг глобаллашув ва трасформациялашув жадал кечаётган бир даврда халқлар ўртасида маданияти, турмуш тарзида ҳам интеграциялашув жараёнлари жадаллашиб бормоқда ва мазкур жараёнларнинг ёшлар ҳаётига кўрсатаётган таъсири ҳар қачонгидан ҳам муҳим аҳамият касб этмоқда. Ёшлар ўртасида китоб ўқишдан, болаларга хос ҳаракатли ўйинлардан кўра компьютер ўйинлари олдида вақтини ўтказиш кундалик турмушига салбий таъсири кўрсатмоқда. Бунинг натижасида киберлудамания, лудамания каби янгича иллатлар пайдо бўлди. Бундай салбий ходисаларни олдини олишда халқ ўйинларининг роли кўрсатиб берилган.