BUXORDAGI “MASJIDI BALAND” MASJIDI QURILISHI VA TARIXI - Gadoyev, Dadaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada besh asrlik tarixga ega Masjidi Baland masjidi haqida so‘z yuritiladi. Masjid kim tomonidan qachon qurilgani haqida ma’lumot berilgan. Bundan tashqari sovet hukumati yillarida masjidga bo‘lgan munosat atroflicha yoritilgan.