TА’LIM IMKONIYATLАRINI KENGАYTIRISHNING GENDER TENGLIGINI TА’MINLАSHGA TA’SIRI - Elmuratova, Umida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada gender tengligini taʼminlashda taʼlim imkoniyatlarini oshirish va qamrovni kengaytirish muhim taʼsirga egaligi yoritilgan. Yangilanayotgan Oʼzbekistonda xotin-qizlarni ko‘p tomonlama himoya qilishda taʼlim imkoniyatlaridan erkin foydalanish islohotlari ustuvorligini taʼminlashdagi davlat siyosati asoslab beriladi.