XX ASRNING 80-YILLARI QATAG‘ONLIK SIYOSATINING SURXONDARYODAGI IJTIMOIY-IQTISODIY JARAYONLARGA TA’SIRI - Nazarov, Otabek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda 1983-1989 yillarda amalga Gdlyan va Ivanov boshchiligidagi tergov guruhi tomonidan amalga oshirilgan «paxta ishi», «o‘zbeklar ishi» nomli o‘ylab topilgan uydirmalarning Surxondaryo viloyatdagi natijalari, oqibatlari o‘rganilgan. Ayni vaqtda davriy matbuotda shu mavzu yuzasidan yoritilgan maqolalarning xalqini qoralsh yoki yolg‘on ayblaovlar bilan qatag‘on qilishni o‘zaro tahlil etilgan.