SHAXS BADIIY IJODINI SHAKLLANTIRISHNING ESTETIK MUAMMOLARI VA MA’NAVIYAT - Allayarova, Marxabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
O’zbekiston Yangi davr bosqichida Uchinchi renessans poydevorini qurish jarayonida yoshlarning ma’naviy tarbiyasini shakllantirish muhim ahamiyatga egadir. Bunda shaxs badiiy ijodini shakllantirish masalasini o‘rganish, tahlil etish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Mazkur maqolada yoshlar badiiy ijodi jamiyatimizda kechayotgan ma’naviy yuksalish, ilmiy falsafiy dunyoqarashga ega bo‘lgan shaxsni kamol toptirish, o‘z-o‘zini anglash jarayonining muhim omili bo‘lib xizmat qilishligini yoritilgan. Badiiy ijod mohiyati uning sohibi bulgan shaxsning takomilida ma’naviyat va madaniyat fenomeni ekanligi tadqiq etilgan.