INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI BOTANIK TERMINLARNING NOMINATIV TAHLILI VA BINAR NOMLANISHI - Bahriddinova, Yulduzxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada biz ingliz va o‘zbek tillaridagi botanik terminlar va ularning binar nomlanishi, o‘rganilish sohalarini muhokamaga tortdik. Ma’lum bir tildagi o’simliklar, xususan, daraxtlar, butalar, yarim butalar va boshqa tabiatda uchraydigan yer osti va yer usti o’simlik nomlarining etimologiyasi, aynan nima uchun ma’lum bir o‘simlikka shu nomning berilishi va uning sabablarini o‘rganish o’simliklarga qiziquvchi har qanday o‘rganuvchini o’ziga jalb qilmasdan qolmaydi.