FRAZEOLOGIK BIRLIK TUSHUNCHASI HAMDA UNING QO‘LLANILISHI - Samadova, Oydin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada frazeologizm va frazeologik birlik tushunchalari haqida fikr-mulohazalar yuritiladi. Muallif tomonidan frazeologik birlik tushunchasining qo‘llanilishi boshqa tillarda qanday ma’no kasb etishi hamda uning bugungi kunda qanday ahamiyatga ega ekanligi, ushbu tushuncha hozirgi kunda ham xalq orasida qanday nom bilan atalib kelayotganligi haqida tahliliy fikrlar yuritiladi. Shuningdek, frazeologik birliklarning tuzilishi, tarkibiy shakllari tahlil qilinadi.