ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA SPORT ATAMALARINI O'RGANISHNING NAZARIY ASOSLARI - Xasanov, Zafar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada sport terminologiyasining evolyutsion rivojlanishi, rivojlanish tendentsiyalari, xususiyatlari, boshqa soha atamalarining afzalliklari, jamoaviy va individual sport turlari tavsifi berilgan. O‘zbek, rus va ingliz tillarining izohli lug‘atlarida sport atamalarining qo‘llanilishiga oid tadqiqotlar tahlil qilingan.