ИСЛОМИЙ МОЛИЯГА МУВОФИҚ БУХГАЛТEРИЯ ҲИСОБИ: МУАММОЛАР ВА ИМКОНИЯТЛАР - Исманов, Иброхим (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ҳозирги дунёдаги глобаллашувнинг кучайиши ва интеграция жараёнларини тезлашиши фонида, исломий молияга мувофиқ бухгалтерия ҳисоби ташкил этиш масаласи бизнес учун янги имкониятлар манбаси бўлиши муқаррардир. Зеро, исломий молияга мувофиқ бухгалтерия ҳисоби ташкил этиш, IFRS мувофиқ бўлишнинг янада осонлаштиради. Биз ушбу мақола доирасида исломий бухгалтерия ҳисоби ташки этишнинг асосий тамойилларини муҳокама этиб уни IFRS тамойилларини билан уйғунлигини исбот этишга уриндик. Шунингдек ушбу тадқиқот ҳалол бухгалтерия ҳисоботини шакллантиришнинг ўзига хос жиҳатларини очиб беришга ҳамда унинг имкониятлар ўрганишга бағишланган.