RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL ETISH MASALALARI - Sultonova , Mushtariy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolaning maqsadi raqamli iqtisodiyot sharoitida buxgalteriya hisobini tashkil etishdagi, ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlarni tahlil etishdan iborat. Shu bilan birga, buxgalteriya hisobini raqamlashtirish koʻzlangan maqsadlar anʼanaviy buxgalteriya usullaridan ustun boʻlgan jihatlari, buxgalterning maʼlumotlarni tezroq va samaraliroq talqin qilish va hisobot berish qobiliyatini oshiradigan imkoniyatlari oʻrganildi. Bundan tashqari iqtisodiyotni raqamlashtirishning moliyaviy hisobotni shakllantirishga, taʼsirini sharhlashga harakat qilindi.