“DIALEKT” VA “DIALEKTIZM” TUSHUNCHASI: INGLIZ DIALEKTLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI - Sobirova, Zarnigor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada dialektlarning ahamiyati ko'rsatilgan va ularning muammosi juda katta hajmga yetadi. O'rganilayotgan mavzuning dolzarb va muhim ekanligiga hech qanday shubha yo'q. Shuning uchun maqolaning dolzarbligi chet el yozuvchilarining asarlaridagi ba'zi dialektizmlarning ma'nolarini tiklash va izohlashga urinish bilan bog'liq. Yozuvchilarning badiiy matnlaridagi barcha xilma-xilligi bilan bog`liq bo`lgan dialektizmlar.