DAVLAT BOSHQARUVI VA DAVLAT XIZMATINI RAQAMLASHTIRISHNING MOHIYATI VA UNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI XORIJIY TAJRIBA MISOLIDA - Jurayev, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada raqamlashtirishning hozirgi zamondagi zaruriyati uning oʻziga xos xususiyatlari va ijtimoiy davlat konsepsiyasidan kelib chiqib, mohiyati tahlil qilinadi. Raqamlashtirish tushunchasining oʻziga xos talqini olimlar fikrlari bilan tahlil qilinib, davlat boshqaruvini amalga oshirishda uning namoyon boʻluvchi xususiyatlari tahlil qilindi. Shuningdek ushbu maqolada xorjiy davlatlarning raqamlashtirish tushunchasining namoyon boʻlishi, davlat boqaruvini amalga oshirishda samaradorlik, davlat xizmatlaridan foydalanishning hamma uchun mavjudligi va shaffofligini taʼminlashga oid fikrlar keltirilgan.