БИОЛОГИК РЕСУРСЛАРНИ МУҲОФАЗА ҚИЛИШ ВА УЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШДА ЭКОЛОГИК МЕЪЁРЛАШНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ МАСАЛАЛАРИ - Ражабов, Нариман (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада биологик ресурсларни муҳофаза қилиш ҳамда улардан оқилона фойдаланишда экологик талаблардан бири бўлган экологик меъёрлашни ҳуқуқий тартибга солиш масалалари, унинг аҳамияти ёритилиб, ушбу соҳа қонунчилигини ривожлантириш, экологик меъёрларни ўрнатилишининг ҳозирги ҳолати ҳамда ривожланиш истиқболларига оид ҳуқуқий масалалар илмий-назарий жиҳатдан таҳлил этилган, бу борада эса муаллифлик таклифлари илгари сурилган. Ушбу масала юзасидан ҳорижий мамлакатлар тажриба ўрганилиб, мамлакатимизда уни ривожлантириш юзасидан таклиф ҳамда тавсиялар ишлаб чиқилган.