BO‘LAJAK PEDAGOGLARDA KASBIY DEFORMARSIYANI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK PSIXOLOGIK USULLARI - To’lanova, Mahliyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida kasbiy rivojlanishni takomillashtirish va ta'lim sohasidagi munosabatlar va ishtirokchilar o'rtasidagi deformatsiya (mehnatga moslashish, ko’nikish) amaliyotning ilmiy va amaliy tadqiqotlariga bag'ishlangan. Talabalarda kasbiy deformatsiya yondashuvning o‘rni va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Mamlakatimizni iqtisodiy, siyosiy va ma’naviy jixatdan ertangi kuni hisoblangan bo‘lajak pedagoglarni o‘z kasbini mohir ustasi bo‘lib yetishishi uchun tavsiyalar berilgan.