TINCHLIKNING UNIVERSAL (DUNYOVIY) TARTIB BO‘YICHA TAHLILI - Sharipov , Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada tinchlikni ta’minlashning geotarixiy va geoiqtisodiy tomonlariga, shuningdek, dunyoviy tartibotda Jak Atallining “Ming yillik: kelayotgan yangi dunyoviy tartibotning g’oliblari va mag’lublar” asari asosida empirik, siyosiy tahlil keltirilgan.