CHET TILI O'QITISHDA ADABIYOTDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Qayimova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada chet tili darslarida adabiy manbalardan foydalanishning ahamiyati o‘rganilgan va tadqiqot mobaynida xorijiy til sinflarida to‘g‘ri tanlangan adabiy materiallardan foydalanishning ahamiyatini o‘rganish va ta’kidlashga asosiy diqqat qaratilgan. Adabiyot chet tilini o‘qitishning muhim va foydali vositasi hisoblanadi. Adabiyotdan foydalanish jarayonida o'qish, yozish, tinglash va gapirish kabi to'rtta asosiy til ko'nikmalarini kompleks tarzda o'rgatish kerak. Og'zaki va yozma muloqotni nafaqat og'zaki va yozma nutqning bir jihati sifatida emas, balki tildan foydalanishning ajralmas qismi sifatida ko’rib chiqish lozim. Til o’qitish jarayonida til ko'nikmalarini o'z ichiga olgan manbalarfdan foydalangan holda o’rganuvchilarning til o’rganish jarayonini yanada samarali va qiziqarli tashkil etishga erishish mumkin va bu jarayonda ular xorijiy tilda ishlatiladigan so'zlar, iboralar va jumlalarni real kontekstda foydalanishini o’rganadilar.