O‘ZBEKISTON AHOLISINING ROSSIYA FEDERATSIYASIDA MEHNAT MUHOJIRLIGI TARIXI - Abduxamidov, Islombek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada o‘zbekistonliklar xususan, Farg‘ona vodiysi viloyatlari aholisining Rossiya Federatsiyasidagi mehnat muhojirligi tarixi turli adabiyotlar, davriy matbuot nashrlari shuningdek, Kambag‘allikni qisqartirish va bandlik vazirligi huzuridagi Tashqi mehnat migratsiyasi agentligining idoraviy arxivi materiallari asosida tahlil qilingan. Shuningdek, Rossiya Federatsiyasidagi o‘zbekistonlik mehnat muhojirlarining tashkiliy-huquqiy masalalarini o‘z vaqtida yo‘lga qo‘yilmasligi natijasida migratsiyaning salbiy oqibatlari paydo bo‘lganligi yoritib o‘tilgan.