VAGONLARDAN FOYDALANISHNING SIFAT KO’RSATKICHINI OSHIRISHNI TADQIQ QILISH - Yegamberdiyeva, Xurshidaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot ishida vagonning gíldirak o’qlaridan relslarga tushadigan yuklamani 23,5 ts dan 25 ts ga oshirishning ishchi parki vagonining unumdorligiga ta’sir qilish metodologiyasi ishlab chiqildi. Unga ko’ra vagon o’q yuklamasini oshirish xisobiga yuk vagonining unumdorligini oshirish va vagonning talab etiladigan parkini kamaytirish imkoniyati aniqlanadi.