O‘ZBEK LATIFALARI, ULARNING TASNIFI VA TO‘PLASH BORASIDA OLIB BORILGAN TADQIQOTLAR - Umaralieva, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada “latifa” atamasiga umumiy ta’rif beriladi, uning janr jihatdan o‘ziga xosligi ko‘rib chiqiladi va rus va ingliz tilidagi “anekdot” bilan ekvivalentlik xususiyatiga biroz to‘xtalinadi. Shuningdek, latifa ustida tadqiqot olib borgan olimlar, hamda o‘zbek latifalarini to‘plam holida nashr etish yo‘lida olib borilgan urinishlar va natijalar tahlil qilinadi.