O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA AGORONIMLARNING ONOMASTIK KATEGORIYA SIFATIDAGI MILLIY-LISONIY BELGILARI - Hikmatova, Nigina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada agoronimlarni leksik-semantik, grammatik, etimologik va lingvopoetik nuqtai nazardan tahlil va tadqiq qilish ko‘zda tutilgan. Ayniqsa, ularning badiiy matndagi o‘rni, ijodkor badiiy maqsadini yoritishdagi turli vazifalarini aniqlash uchun agoropoetonim bo‘lib kelishi alohida diqqatni tortadi. Shu orqali bu onomastik birliklarning til va nutqdagi imkoniyatlarini keng ko‘rsatib berish imkoni paydo bo‘ladi.