ЎЗБЕКИСТОН ВА ТУРКИЯ ПРОКУРАТУРА ОРГАНЛАРИ ФАОЛИЯТИ ВА УНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ: ҚИЁСИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛ - Абдуолимов, Уринбой (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ҳар иккала мамлакат прокуратура органлари фаолияти, уни ташкил этишнинг ҳуқуқий асосларини тадқиқ этиш натижасига кўра, аниқ хулоса ва тавсиялар илгари сурилган. Жумладан, икки мамлакат прокуратура фаолиятининг ташкилий-ҳуқуқий асосларини такомиллаштиришда муваффақиятларга эришган бўлса-да, уларнинг ёндашувларида нисбатан сезиларли фарқлар кўрсатилган. Шунингдек, Туркияда прокуратура органлари ходимларининг иш вақти ва дам олиш вақтларини алоҳида қонунда (“Давлат хизматчилари тўғрисида”ги Қонун) тартибга солиниши Ўзбекистон учун ижобий тажриба бўлиб хизмат қилиши асослантирилган.