ЕВРОПА МИНТАҚАСИДА ЖИНОЯТ ИШЛАРИ БЎЙИЧА ХАЛҚАРО ҲАМКОРЛИКНИНГ РИВОЖЛАНИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ - Умарханова, Дилдора (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Европа минтақасида жиноят ишлари бўйича халқаро ҳамкорликнинг ҳуқуқий асослари таҳлил қилинган. Европа Кенгаши ва Европа Иттифоқи доирасида қабул қилинган конвенциялар, уларнинг қўшимча протоколлари ва бошқа ҳуқуқий ҳужжатлар кўриб чиқилган. Экстрадиция, ўзаро ҳуқуқий ёрдам, жиноят суд иш юритувини топшириш каби масалаларни тартибга солувчи асосий ҳужжатларнинг мазмун-моҳияти очиб берилган. Шунингдек, Европа қамоққа олиш ордери ва Бенилюкс конвенцияси каби минтақавий ҳужжатларнинг аҳамияти таъкидланган.