JST DOIRASIDA NIZOLARNI ONLAYN HAL QILISHNING MASALALARI - Fayzullayeva, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Jahon Savdo Tashkiloti (JST) kontekstida nizolarni onlayn hal qilishning (ODR) rivojlanayotgan tendensiyasini o’rganadi. Savdo nizolari borgan sari murakkab va transmilliy miqyosda bo’lib borayotganligi sababli, ODR hal qilish jarayonlarini soddalashtirish uchun maqbul yechimni taqdim etadi. Maqolada savdo nizolari bo’yicha xalqaro hamkorlikni rivojlantirish bilan birga mavjud muammolarni hal qiluvchi ODRni amalga oshirish uchun asos taklif etiladi. U siyosatchilar va manfaatdor tomonlar uchun JST doirasida ODRdan samarali foydalanishni rivojlantirish bo’yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.