HUQUQIY TO‘SIQLARNI BARTARAF ETISH: O‘ZBEKISTONDA AYOLLARNING SIYOSATDAGI ISHTIROKINI KUCHAYTIRISH - Aliyeva, Kamola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda ayollarning siyosatda ishtirok etishigadi huquqiy va ijtimoiy to‘siqlar va ularning qaror qabul qilish jarayonlarida ishtirokini kuchaytirish zaruriyatiga bag‘ishlangan. Ta’lim va bandlik sohalaridagi yutuqlarga qaramay, O‘zbekistonda ayollar siyosiy yetakchilik lavozimlariga kirishda jiddiy qiyinchiliklarga duch kelmoqda. Hujjatda ayollarning siyosiy rivojlanishini to‘xtatuvchi ijtimoiy-madaniy, ijtimoiy-iqtisodiy va xavfsizlikka oid to‘siqlar tahlil qilinadi va amaliy siyosiy tavsiyalar taklif etiladi. Bular qonunchilikdagi islohotlar, institutsional qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari va jamoatchilik xabardorligini oshirish bo‘yicha kampaniyalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu muammolarni hal qilish orqali O‘zbekiston siyosiy sohada ayollarning ovozlarini teng darajada ifodalashni ta’minlab, yanada adolatli va demokratik jamiyatni rivojlantirishga ko‘maklashishi mumkin.