TURONNING YUNON-MAKEDONLARGA QARAMLIK DAVRI ME’MORCHILIK AN’ANALARI - Elmuratov, Ortiq (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Turon hududida yunon-makedonlarga qaramlik davri me’morchilikda yunon va mahalliy uslublarning assimilyatsiya jarayoni natijasida yangi madaniyatning paydo bo‘lishi, shuningdek, mahalliy an’analar tarixiga bag‘ishlangan. Bu madaniyatning ayrim o‘ziga xos elementlari hamda jihatlarini ma’lum ma’noda tahlil qilishga harakat qilinadi. Bu davr me’morchiligi qadimgi yozma manbalar va arxeologik qazishmalarda qo‘lga kiritilgan topilmalar asosida yoritiladi.