ПЕЙЗАЖ ЛИРИКАСИДА ДАРАХТ ОБРАЗИ (ЗУЛФИЯ ИЖОДИ МИСОЛИДА) - Соҳибова, Зарнигор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Шеъриятда борлиқ, самовот, йил фасллари, бизни ўраб турган олам, унинг қисмлари – лирик қаҳрамоннинг руҳият манзараларини акс эттирувчи бадиий детал, шеърий асардан фалсафий хулосалар чиқариш воситаси сифатида алоҳида аҳамиятга эга. Поэзияда табиат манзарасининг бадиий талқини пейзаж лирикаси намуналари сифатида баҳоланади. Ушбу мақолада ўзбек адабиётининг йирик вакили Зулфия ижодидан пейзаж лирикасига оид шеърлар таҳлил қилинган ва дарахт образининг рамзий маъноларига урғу берилган. Шунингдек, унда шоира ижодида бу образга сингдирилган рамзий-тимсолий мазмун ва унинг ўзига хослиги ҳақида сўз боради.