MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY MA’RIFATPARVARLIK G‘OYALARI VA ULARNING IJTIMOIY-AXLOQIY MUNOSABATLARDAGI KONSTRUKTIV MOHIYATI - Tag‘oyeva, Dilnavoz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning ma’rifatparvarlik g‘oyalari hamda ularning oilada, jamiyatdagi ijtimoiy-axloqiy munosabatlardagi konstruktiv mohiyati falsafiy tahlil qilingan. Masalani yortib berishda Fitratning “Hifzi sihati oila” va “Oila” asarlariga diqqat qaratilgan. Shuningdek, maqolada oila va uning jadidlar davridagi muammolari haqida muhum ma’lumotlar tadqiq etilgan.